Nieuws

Mannelijke sekswerkers op Canal Parade

Mannelijke sekswerkers waaronder transmannen sekswerkers en gender queer sekswerkers treden op 5 augustus voor het eerst samen naar buiten op een boot tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Dat is deze week bekend gemaakt bij het Pride Amsterdam kick-off event. Met deze boot roepen we op tot respect voor deze nog altijd gestigmatiseerde (sub)groep binnen de LHBT+ community. LHBT+ staat voor Lesbiennes, Homo’s, Biseksuelen en Transgenders en meer.

Dubbel stigma

Voor veel sekswerkers is hun (bij)baan weliswaar fijn, maar deze hangt nog onlosmakelijk samen met een dubbel stigma. Zowel binnen als buiten de LHBT+ gemeenschap ervaren sekswerkers regelmatig intolerantie of onbegrip. Sekswerkers verliezen bijvoorbeeld vrienden en familie wanneer bekend wordt dat ze sekswerker zijn. Daarnaast heeft men het beeld dat sekswerkers ‘vies’ zijn, men denkt vaak dat ze een soa hebben. Ook geldt voor mannen dat ze zelfredzaam behoren te zijn, terwijl ze tegen dezelfde problemen aanlopen als vrouwen. Daarbij zijn er nog steeds vooroordelen over  homoseksualiteit.
Een boot van sekswerkers kan op de Canal Parade dit jaar het verschil maken. We willen de onzichtbaarheid zichtbaar maken.

Trotse boot

De trotse boot van homo, bi en transmannen en gender queer sekswerkers wil de sector in al haar diversiteit aan de wereld laten zien. Onder het thema ‘this is my pride’ claimen deze sekswerkers zo hun plek in de LHBT+ gemeenschap.

P&G292: hulp en advies sekswerkers

Het idee voor de boot is ontstaan in de mannelijke klankbordgroep van P&G292. Zij hebben empowerment van de LHBT+ sekswerkers tot een van de speerpunten in 2017 gemaakt. P&G292 is een centrum voor prostitutie en gezondheid in Amsterdam. Hier kunnen sekswerkers terecht voor specialistische hulp, advies en informatie over (seksuele) gezondheid en maatschappelijk welzijn.
Speciale aandacht is er voor mannelijke en transgender sekswerkers. De vertrouwenspersoon mannelijke sekswerkers organiseert een keer per maand een klankbordgroepbijeenkomst voor alle mannelijke sekswerkers in Amsterdam (raam/escort/club/vanuit huis).
P&G292 is een samenwerkingsverband van GGD Amsterdam, HVO-Querido en Gemeente Amsterdam. Voor meer informatie: www.pg292.nl.

Foto: Petra van der Vliet.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *